Ahhoz, hogy sikeres légy, hozzáértő, tájékozott és tapasztalattal rendelkező emberek segítsége kell.

Ám légy tisztában vele: a legmegfelelőbb emberek, akik a legnagyobb tudással rendelkeznek, kihívás elé fognak állítani, tágítani fogják látóhatárodat és megváltoztatják korábbi nézőpontodat.

Ez nem azt jelenti, hogy kerülnöd kellene őket.  Ellenkezőleg – éppen ezért van szükség rájuk. Túl kell lépned azon, hogy félsz azoktól, akik okosabbak, tapasztaltabbak és tehetségesebbek nálad.

Sokan azért nem merünk egy hozzáértő embert megkérdezni, mert tudatlannak érezzük magunkat a közelükben.  Keressük azokat az emberi kapcsolatokat, amelyek kihívást jelentenek számunkra.

Minél több új területre lépsz az életben, annál inkább szükséged lesz a tanácsadókra, akik arra késztetnek, hogy a tőled telhető legtöbbet hozd ki magadból akkor is, ha ez kényelmetlen számodra. Keresd a lehetőségeket az őszinte, tartalmas beszélgetésekre, majd értékeld őket, hogy melyek azok, amelyek a fejlődésedet szolgálják.

Ha lelkileg, érzelmileg és anyagilag is növekedni szeretnél, akkor ki kell lépned a komfortzónádból. Ha nem teszed, nem jutsz hozzá ahhoz a szükséges információhoz, ami ahhoz kell, hogy túllépj a megszokotton és elérd a céljaid.

Csak azok valósítják meg az álmaikat, akik készek nagyobb erőfeszítésre. Ne feledd, azokra az emberekre, akikre szükséged van elfoglaltak, így neked kell megtalálnod őket. Aki felismeri tudásszomjadat, segítségedre lesz elérni az általad megálmodott sikert.

Forrás:  Bob and Debby Gass: Bátorító üzenetek minden napra

Share This